Mražená terina s kandovaným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr moučkový
  • 450 g Zmrzlina meruňková
  • 150 g Kandované ovoce
  • 250 g Zmrzlina pistáciová
  • 250 g Zmrzlina kokosová
  • 300 g Ananas
  • 50 g Pistácie
  • 20 ml Likér pomerančový
  • 20 ml Koňak vaječný
  • 1 ks Mango
  • 0.5 ks Papája zralá
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1145 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 126 g
  • Cholesterol 96.9 mg
  • Draslík 321.4 mg
  • Vláknina 41287.3 mg
  • Vitamín A 41287.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na terinu vložíme do mrazničky na 2 hodiny. Meruňkovou zmrzlinou vytřeme okraje formy a zatlačíme do ní směs kandovaného ovoce a dáme znovu nádobu na 1 hodinu do mrazničky. Takto střídavě naplníme pistáciovou a kokosovou zmrzlinou a vždy do zmrzliny zatlačíme kandované ovoce (višně, ananas, mango aj.).

  • 2

    Čerstvý ananas, oloupané mango a papáju očistíme, oloupeme a nakrájíme na ozdobné plátky. Vložíme je do mísy, zalijeme pomerančovým likérem a zakryjeme. Ovoce marinujeme přes noc.

  • 3

    Druhý den si smetanu vyšleháme s cukrem na tuhou šlehačku a ochutíme ji vaječným koňakem.

  • 4

    Mraženou terinu vyklopíme z formy, odstraníme fólií a nakrájíme plátky. Každou porci ozdobíme šlehačkou, marinovaným ovocem a pistáciemi.

Komentáře k receptu