Exotický špíz se zázvorovou šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 150 g Hroznové víno
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 5 g Anýz mletý
  • 30 g Zázvor kandovaný
  • 25 ml Pomerančová šťáva
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Hrušky
  • 1 ks Banány
  • 1 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 483.2 mg
  • Vláknina 8980 mg
  • Vitamín A 8980 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovoce oloupeme. Jablko a hrušku zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Hrozinky opláchneme a promícháme s pomerančovou šťávou. Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme. Banán nakrájíme na asi 5 mm silné plátky. Hroznové bobule rozpůlíme a odstraníme semena.

  • 2

    Smetanu ušleháme dopolotuha. Ochutíme ji zázvorem a anýzem.

  • 3

    Ovoce a hrozinky střídavě napícháme na špízy a upravíme na dezertní talířky. Přidáme zázvorovou šlehanou smetanu. Kandovaný zázvor nadrobno nasekáme a dezert posypeme.

Komentáře k receptu