Mandlová pochoutka s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Agar
  • 500 ml Kompot broskvový
  • 1 kávová lžička Tresť mandlová
  • 3 hrnek Voda pitná
  • 1.25 hrnek Mléko plnotučné
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 119.3 mg
  • Vláknina 3267.5 mg
  • Vitamín A 3267.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 775.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Agar mícháme v hrnci na mírném ohni s polovinou uvedeného množství vody do rozpuštění. V dalším hrnci rozpustíme a zahřejeme cukr ve zbytku vody. Přilijeme mléko a mandlový extrakt, důkladně promícháme. Dbáme na to, aby se tekutina nezačala vařit.

  • 2

    Obsah obou hrnců smícháme v salátové míse a necháme vychladnout. Poté vložíme na 2-3 h do lednice.

  • 3

    Ztuhlý pudink před podáváním nakrájíme na menší kostky, vložíme do misek a zalijeme kompotovaným ovocem, včetně sirupu.

Komentáře k receptu