Jahody na kokosové rýži s praženými vločkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 100 g Ovesné vločky
  • 152 g Rýže basmati
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 400 ml Kokosové mléko
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Sirup javorový
  • 1 polévková lžíce Meduňka
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Limetková kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 336 mg
  • Vláknina 10159.2 mg
  • Vitamín A 10159.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Povaříme v hrnci rýži, kokosové mléko, instantní ovesné vločky, cukr a limetovou kůru a šťávu. Za častého zamíchání necháme ještě 20 minut bobtnat.

  • 2

    Jahody rozpůlíme a v míse smícháme s citronovou šťávou a javorovým sirupem. Necháme 10 minut odležet. Poté polovinu jahod rozmixujeme.

  • 3

    Ovesné vločky oparžíme na suché pánvi a osladíme medem.

  • 4

    Naservírujeme na dezertní talířky jahodové pyré s kopečky kokosové rýže a posypeme praženými vločkami. Obložíme zbylými jahodami a meduňkou.

Komentáře k receptu