Grilované grapefruity s vinnou pěnou

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 100 ml Sherry brandy
  • 4 ks Grapefruity
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 246.4 mg
  • Draslík 1027.1 mg
  • Vláknina 24000 mg
  • Vitamín A 24000 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 240.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Grapefruity a pomeranče oloupeme, zbavíme i vnitřní bílé slupky a dílky vyloupeme. Ovoce rozdělíme do zapékacích misek.

  • 2

    V misce ušleháme vejce a žloutky do pěny. Přidáme cukr, víno a misku postavíme nad kastrol s vroucí vodou. Šleháme ještě 3-4 minuty do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a nalijeme na ovoce v miskách.

  • 3

    Misky vložíme do trouby pod rozpálený gril a grilujeme asi 5 minut, aby pěna zezlátla.

  • 4

    Dezert podáváme teplý v zapékacích miskách.

Komentáře k receptu