Jahody s pomerančovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 600 g Jahody zahradní
  • 100 g Cukr krupice
  • 160 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 polévková lžíce Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 799.1 mg
  • Draslík 376.5 mg
  • Vláknina 8494.7 mg
  • Vitamín A 8494.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné jahody rozpůlíme, rozdělíme do misek a zakapeme pomerančovým likérem.

  • 2

    Nad párou šleháme žloutky s citronovou i pomerančovou kůrou a cukrem do zhoustnutí. Pěnou přelijeme jahody v miskách a podáváme ozdobené ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu