Zapečené ovoce s citrusovým sorbetem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Grapefruity
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Pomeranče
  • 30 g Cukr krupice
  • 10 g Cukr moučkový
  • 20 g Cukr moučkový
  • 10 g Cukr hroznový (glukóza)
  • 50 ml Džus grapefruitový
  • 40 ml Víno šumivé (sekt)
  • 50 ml Voda pitná
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 376.2 mg
  • Draslík 269.7 mg
  • Vláknina 4937.5 mg
  • Vitamín A 4937.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 131.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, cukr, promícháme, přidáme měkké máslo, bílky a vypracujeme těsto. Necháme v lednici uležet. Těsto vyválíme na tenký plát, skleničkou vykrajujeme kolečka, která vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme dozlatova. Ještě teplá kolečka vytvarujeme do mističek a necháme vychladnout. Do misky nasypeme cukr, přidáme žloutky, přilijeme šumivé víno a vyšleháme do pěny.

  • 2

    Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr, glukózu, grapefruitový džus a pomerančovou šťávu, trochu zahřejeme, aby se cukr rozpustil. Nalijeme do formiček na zmrzlinu a dáme zamrazit.

  • 3

    Na dezertní talířky dokola položíme střídavě dílky oloupaného grapefruitu a pomeranče, na ně naneseme pěnu z šumivého vína, krátce zapečeme pod grilem, navrch upravíme mističky z těsta, do kterých vložíme zmražený sorbet a podáváme.

Komentáře k receptu