Zapečené maliny v pěně sabayone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Maliny
  • 100 g Cukr moučkový
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 555.3 mg
  • Draslík 257.4 mg
  • Vláknina 13000.1 mg
  • Vitamín A 13000.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky s cukrem a vínem vyšleháme ve vodní lázni metličkou do jemné pěny. Hotový sabayone přelijeme do zapékací mísy, přidáme maliny a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme cca 5-7 minut.

  • 2

    Po vyjmutí dezert dozdobíme čerstvou mátou, posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu