Švestky v čokoládovém krému

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kompot švestkový
  • 250 g Mléko zahuštěné neslazené
  • 40 g Pudinkový prášek - čokoládový
  • 40 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 200 g Poleva čokoládová
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 111.3 mg
  • Draslík 330.5 mg
  • Vláknina 6950 mg
  • Vitamín A 6950 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve uvaříme čokoládový krém: Do kastrůlku vlijeme kondenzované mléko, přilijeme kompotovou šťávu, přisypeme vanilkový a krupicový cukr. Za stálého míchání na mírném ohni krém vaříme až do jeho zahoustnutí. Stáhneme z ohně, necháme mírně vychladnout a vmícháme do krému žloutek.

  • 2

    Švestky necháme dobře okapat, vypeckujeme a naskládáme na střed dezertního talířku. Švestky přelijeme krémem, dáme do ledničky a vyjmeme tehdy, až bude krém ztuhlý. Následovně krém přelijeme čokoládovou polevou a posypeme drobně nasekanými ořechy.

  • 3

    Hotový dezert opět dáme do ledničky až do jeho podávání.

Komentáře k receptu