Jablka politá bílkovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Džem broskvový
  • 100 g Listové těsto
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 200 g Cukr krupice
  • 50 ml Víno bílé
  • 70 ml Voda pitná
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 6 ks Jablka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 174.6 mg
  • Draslík 311.6 mg
  • Vláknina 9443.7 mg
  • Vitamín A 9443.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka oloupeme a vydlabeme jadřince a střed. Poklademe je do hrnce s vodou, cukrem, vínem, citrónovou kůrou a citrónovou šťávou. Uvaříme doměkka.

  • 2

    Z listového těsta vykrojíme kolečka o průměru 8 cm. Naskládáme je na máslem vymazaný plech. Každé kolečko potřeme džemem. Měkká jablka vybereme z hrnce a poklademe je na kolečka z listového těsta na plechu. Vydlabaný otvor v každém jablku naplníme džemem smíchaným s pomletými ořechy.

  • 3

    Příprava bílkového krému: Cukr a vodu za stálého míchání svaříme na táhnoucí se hmotu. Z bílku ušleháme tuhý sníh. Do tuhého sněhu za stálého míchání přiléváme svařený cukr.

  • 4

    Každé jablko na plechu od shora polijeme připraveným bílkovým krémem a také posypeme pomletými ořechy. Vložíme do horké trouby, kde necháme bílkový krém zaschnout. Pozor-jablka nepečeme, ale jen sušíme krém.

Komentáře k receptu