Melounový dezert s krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hroznové víno
  • 500 g Meloun cukrový
  • 100 g Mléko zahuštěné neslazené
  • 200 g Tvaroh jemný
  • 100 g Sýr Feta
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 1 dl Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 16 mg
  • Draslík 121 mg
  • Vláknina 950 mg
  • Vitamín A 950 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 887.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný meloun nakrájíme na malé kousky, které naaranžujeme na jednotlivé dezertní talířky. Každou porci polijeme rumem. Přidáme na malé kostičky nakrájený sýr Feta.

  • 2

    Tvaroh dáme do misky, přidáme kondenzované mléko, pomerančovou šťávu. Vše dohromady dobře prošleháme. Hotový krém naneseme na meloun a sýr.

  • 3

    Povrch dezertu ozdobíme omytým a osušeným hroznovým vínem. Vložíme do lednice, kde udržujeme až do podávání.

Komentáře k receptu