Jahodové sendviče

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Listové těsto
  • 250 g Jahody zahradní
  • 100 g Želé rybízové
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 40 g Cukr vanilka
  • 30 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 134.9 mg
  • Vláknina 4410 mg
  • Vitamín A 4410 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech potáhneme papírem na pečení, na něj položíme plát listového těsta, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut dozlatova. Plech vyjmeme z trouby, těsto nařežeme na 8 stejných obdélníků a necháme vychladnout. Do misky nasypeme pokrájené jahody, přidáme rybízové želé, zakápneme citronovou šťávou a rozmačkáme vidličkou. Do smetany nasypeme vanilkový cukr a vyšleháme.

  • 2

    Čtyři obdélníky těsta pomažeme jahodovou směsí, na ní naneseme vrstvu vanilkové šlehačky, přiklopíme zbylými obdélníky těsta, trochu přimáčkneme, sendviče rozdělíme na dezertní talířky a podáváme.

Komentáře k receptu