Obalovaná jablka plněná mandlovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Džem jahodový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 150 g Mandle
  • 800 g Jablka
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 4 dl Voda pitná
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 73 mg
  • Draslík 485.9 mg
  • Vláknina 17084.8 mg
  • Vitamín A 17084.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 10.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku přivedeme k varu 4 - 5 dl vody, vložíme mandle a minutu je povaříme. Scezené mandle oloupeme a pomeleme v mlýnku na mák. Tak získáme z mandlí pastu, kterou vložíme do misky, přidáme moučkový cukr a mandlovou nádivku dobře vymícháme.

  • 2

    Velká sladkokyselá jablka omyjeme, osušíme a odřežeme vršek od stopky. Pomocí ostré lžičky jablka vydlabeme (jádřince i část dužiny).

  • 3

    Na dno vydlabaných jablek vložíme malou lžičkou jahodový džem a naplníme je mandlovou nádivkou. Jablka potřeme rozpušteným máslem (1 lžíce) a obalíme v jemné strouhance.

  • 4

    Poté jablka usadíme do pekáčku, který jsme vytřeli máslem (2 lžíce). Dáme péct do trouby, předem vyhřáté na 200°C. Pečeme do měkka - přibližně 25 minut. Smetanu vyšleháme elektrickým šlehačem na tuhou šlehačku, ped koncem šlehání přidáme 2 lžičky vanilkového cukru a lžíci práškového cukru. Upečená jablka dáme na talířky, ozdobíme šlehačkou a servírujeme.

Komentáře k receptu