Ruský citrónový rosol

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Želatina
  • 200 g Cukr krupice
  • 650 ml Voda pitná
  • 125 ml Šlehačka
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 1 ks Citrony
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 49.1 mg
  • Vláknina 2573 mg
  • Vitamín A 2573 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu vlijeme 600 ml vody, přidáme 2 ks hřebíčku a okrájenou kůru z půlky citronu, vsypeme cukr, rozmícháme a povaříme. Do horkého sirupu přidáme namočenou želatinu, za stálého míchání uvedeme do varu a přilijeme šťávu z 1 citronu.

  • 2

    Horký rosol pak přecedíme, poněkud ochladíme a nalijeme do kompotových misek vypláchnutých studenou vodou.

  • 3

    Citrónový rosol podáváme chlazený, ozdobený čerstvou šlehačkou.

Komentáře k receptu