Broskvový dezert z mikrovlnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 250 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Broskve
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Žemle tuková
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 179.9 mg
  • Draslík 508 mg
  • Vláknina 7200 mg
  • Vitamín A 7200 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené broskve vypeckujeme a nakrájíme na kostky. Smícháme je s žemlemi namočenými v mléce.

  • 2

    Připravenou směs vložíme do vhodné nádoby vymazané máslem. Zalijeme vejci utřenými s cukrem.

  • 3

    Nádobu přiklopíme a dezert vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 6-8 minut.

Komentáře k receptu