Nadýchaný vaječný dezert s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cukr krupice
  • 400 g Jablka
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Marmeláda jahodová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 131.7 mg
  • Draslík 146.3 mg
  • Vláknina 3800 mg
  • Vitamín A 3800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém másle.

  • 2

    Čtyři malé pudinkové formičky vyložíme potravinářskou fólií a naplníme je jablky. Dobře upěchujeme.

  • 3

    Žloutky utřeme s 60g cukru a vanilkovým cukrem, a vmícháme do nich tuhý sníh ušlehaný z bílků a 20g cukru.

  • 4

    V zapékací misce rozehřejeme a necháme zhnědnout máslo, vlijeme vaječnou směs a pečeme 5min v troubě předehřáté na 200C. Po vyjmutí nakrájíme na 4 dílky.

  • 5

    Jablečné dortíky z formiček vyklopíme a odstraníme fólii.

  • 6

    Vaječný dezert podáváme s jablečným dortíkem, přelitý rozehřátou jahodovou zavařeninou.

Komentáře k receptu