Jablečné kapsy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 100 ml Džus jablečný
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 60 ml Likér krémový - Baileys
  • 1 kávová lžička Rýžový škrob
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 3 ks Jablka
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 767 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 62.5 mg
  • Draslík 186.1 mg
  • Vláknina 9531.2 mg
  • Vitamín A 9531.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Škrob rozpustíme ve vodě. Jablka nakrájená na kostičky, jablečnou šťávu, cukr a oříšek v kastrolu přivedeme k varu, přidáme škrob a minutu povaříme. Pak odstavíme z ohně.

  • 2

    Těsto vyválíme, vykrájíme kolečka, naklademe na ně jablkovou směs, přeložíme je, ale nepřimačkáváme je. Pečeme je asi třicet minut.

  • 3

    Ušlehanou smetanu smícháme s cukrem a likérem. Směsí polijeme hotové jablečné kapsy.

Komentáře k receptu