Lité věnečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 270 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 70 g Cukr moučkový
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 60.3 mg
  • Draslík 16.4 mg
  • Vláknina 1701 mg
  • Vitamín A 1701 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve 200 ml mléka rozmícháme hladkou mouku, vejce, špetku soli, 50 g moučkového cukru a rozpuštěné máslo. Přilijeme zbylé mléko, vše dobře rozmícháme a vypracujeme hladké, tekuté těsto.

  • 2

    Malou naběračkou lijeme těsto do pánve na horké sádlo. Naběračkou točíme dokola tak, aby z těsta vznikl věneček.

  • 3

    Věnečky smažíme po obou stranách dozlatova a ještě horké posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu