Indiánky s krémem a čokoládovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Čokoláda hořká
  • 20 g Čokoláda hořká
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 160 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 200 g Cukr krupice
  • 150 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.25 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 759 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 374.1 mg
  • Draslík 336.3 mg
  • Vláknina 6829.5 mg
  • Vitamín A 6829.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme cukr, žloutky, vanilku, nastrouhanou citrónovou kůru a třeme do zhoustnutí, poté přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků, mouku.

  • 2

    Těstíčkem naplníme vymazané, mouku vysypané formičky, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Polovinu hotových indiánků přelijeme čokoládovou polevou a necháme oschnout na drátěné podložce, druhou polovinu vydlabeme, vložíme do papírových košíčků, naplníme krémem a přiklopíme indiánky s polevou.

  • 3

    Na krém ušleháme sníh z bílků, přidáme cukr, zlehka vmícháme strouhanou čokoládu a nastrouhané ořechy.

  • 4

    Na polevu rozehřejeme čokoládu s máslem a lžičkou vody. Za stálého míchání přidáváme po kapkách cukr povařený ve vodě a umícháme do hladka.

Komentáře k receptu