Zázvorové hvězdy s Golden sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Sirup Golden
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 35.3 mg
  • Draslík 31.9 mg
  • Vláknina 1414.4 mg
  • Vitamín A 1414.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem.

  • 2

    V míse smícháme máslo s cukrem, postupně přimícháváme vejce, zázvor, mouku, kypřící prášek do pečiva a sůl. Mícháme, dokud nevznikne hladké těsto.

  • 3

    Těsto rozdělíme na dvě části a z každé části vyválíme silnější placku.

  • 4

    Z vyválených placek za pomoci vykrajovátka vykrajujeme hvězdy a klademe je na pečící papír na plech. Poté vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 12 minut.

  • 5

    Po upečení necháme chvilku zchladnout, servírujeme na talíř a zakápneme Golden sirupem.

Komentáře k receptu