Nugátové bábovičky s kakaovým likérem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 400 g Máslo čerstvé
  • 300 g Cukr třtinový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 700 g Mouka polohrubá
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 300 g Bonboniera I love
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Džem višňový
  • 250 g Čokoláda hořká
  • 50 g Hera
  • 70 ml Likér kakaový
  • 8 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 8 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 173.1 mg
  • Draslík 231.7 mg
  • Vláknina 5083.6 mg
  • Vitamín A 5083.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Při pokojové teplotě změklé máslo rozkrájíme na kousky, spolu se žloutky, třtinovým i vanilkovým cukrem utřeme do hladké pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přimícháme do žloutkové pěny. Nakonec vsypeme prosátou mouku s kypřící práškem a likérem, zlehka promícháme.

  • 2

    Malé formičky na bábovičky vymažeme důkladně olejem, vysypeme hrubou moukou. Do jedné třetiny naplníme připraveným těstem. Do každé formičky vložíme po dvou kouscích z nugátové bonboniéry. Do dalších dvou třetin opět doplníme těstem.

  • 3

    Naskládáme do předehřáté trouby a při 170 stupních pečeme 25 minut. Upečené bábovičky necháme mírně vychladnout ve formičkách. Poté je vyklepneme, potřeme rozehřátým ještě teplým džemem a necháme volně vychladnout.

  • 4

    Do kastrůlku vložíme na kousky rozlámanou čokoládu, přidáme Heru a nad horkou vodní lázní za stálého míchání čokoládu rozpustíme. Necháme krátce vychladnout a přelijeme vychladlé bábovičky tak, aby čokoláda stekla i po stěnách. Opět necháme čokoládu zatuhnout.

Komentáře k receptu