Závitky z filo těsta s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Fíky sušené
  • 40 g Meruňky sušené
  • 40 g Švestky sušené
  • 40 g Datle sušené
  • 25 g Zázvor nakládaný
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 1.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Jablka
  • 6 plátek Těsto filo
  • 5 polévková lžíce Calvados
  • 1.5 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 231.3 mg
  • Vláknina 6160.3 mg
  • Vitamín A 6160.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté a okapané sušené ovoce nakrájíme na kousky, zalijeme calvadosem a hodinu necháme namáčet. Závitky budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.

  • 2

    Naložený zázvor nadrobno nakrájíme, oloupané jablko zbavíme jádřince a nastrouháme nahrubo, ořechy nasekáme. V míse promícháme všechno ovoce, citronovou kůru, ořechy a zázvor. Filo těsto (všechny vrstvy) nakrájíme na 6 čtverců. Poté těsto rozložíme na jednotlivé pláty a každý potřeme rozpuštěným máslem a po třech plátcích spojíme.

  • 3

    Do středu každého čtverce dáme část ovocné směsi, rohy spojíme a nad náplní, zakroutíme, až vznikne uzlík. Závitky položíme na plech, potřeme máslem a pečeme zhruba 15 minut. Po upečení závitky posypeme cukrem a ještě teplé servírujeme.

Komentáře k receptu