Roláda s ořechy a pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Ořechy vlašské
  • 115 g Cukr moučkový
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.125 kávová lžička Zakysaná smetana
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 1 polévková lžíce Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 665 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 452.7 mg
  • Draslík 229.1 mg
  • Vláknina 4223.5 mg
  • Vitamín A 4223.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáč o průměru 30x24 cm vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem.

  • 2

    Žloutky s cukrem a zakysanou smetanou umixujeme do hustého krému, do něhož vmícháme posekané ořechy.

  • 3

    V jiné míse našleháme do tuhého sněhu bílky se solí. Sníh zamícháme do žloutkové směsi, hotové těsto vlijeme do připraveného pekáče a pečeme zhruba patnáct minut.

  • 4

    Hotové těsto, které nesmí vychladnout, vyklopíme na pergamenový papír posypaný cukrem. Odstraníme pečící papír, těsto srolujeme i s pergamenem a necháme vychladnout.

  • 5

    Do dobře ušlehané šlehačky vmícháme cukr, ustrouhanou pomerančovou kůru a likér.

  • 6

    Vychladlou roládu opatrně rozvineme, odstraníme pergamenový papír, potřeme šlehačkou, znovu zarolujeme a uložíme do chladničky. Roládu před podáváním posypeme cukrem.

Komentáře k receptu