Roláda s čokoládovou šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 140 g Cukr krupice
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.333333 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 7 ks Vaječný bílek slepičí
  • 7 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 balení Ztužovač šlehačky
  • 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Brandy peach
  • 2 polévková lžíce Káva instantní
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 393.7 mg
  • Draslík 218.5 mg
  • Vláknina 2055.2 mg
  • Vitamín A 2055.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme pevný sníh z bílků s cukrem. Poté lehce vmícháme rozšlehané žloutky, kakaový prášek smíchaný s ustrouhanými ořechy a s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v mírně předehřáté troubě.

  • 2

    Upečené těsto položíme na vlhkou utěrku tak, aby pečící papír byl nahoře, abychom jej mohli sloupnout. Poté těsto i s utěrkou srolujeme do tvaru rolády a necháme vychladnout.

  • 3

    Mezitím připravíme náplň. Instantní kávu smícháme s brandy, šlehačku pevně ušleháme se ztužovačem, přimícháme cukr, nastrouhanou čokoládu a instantní kávu s brandy.

  • 4

    Vychladlou roládu rozbalíme, sundáme utěrku, plát rolády naplníme připravenou náplní a roládu znovu stočíme. Zabalíme ji do fólie a vložíme na chvíli do chladničky. Krájíme na šikmé řezy.

Komentáře k receptu