Šampaňský sorbet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 20 ml Sirup malinový
  • 500 ml Víno šumivé (sekt)
  • 2 kávová lžička Růžová voda
  • 6 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 13.3 mg
  • Vláknina 81 mg
  • Vitamín A 81 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1562.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr rozpustíme v kastrůlku ve 250 ml vody a sirup lehce svaříme. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout.

  • 2

    Do sirupu přecedíme citronovou šťávu, přilijeme malinovou šťávu, růžovou vodu a sekt. Vše dobře promícháme, přelijeme do nerezové mísy a vložíme na 5 hodin do mrazáku. Během mražení každou hodinu směs promícháme vidličkou, aby se vytvořila jemná ledová tříšť.

  • 3

    Sorbet rozdělíme do pohárů a podáváme.

Komentáře k receptu