Citronový šerbet se sektem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 200 ml Víno bílé
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 12 ks Citrony
  • 1 l Víno šumivé (sekt)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 201.6 mg
  • Vláknina 11280 mg
  • Vitamín A 11280 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 92.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1250.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    4 citrony omyjeme, osušíme a oloupeme z nich kůru na tenké nudličky. Ze všech citronů vymačkáme šťávu.

  • 2

    Víno vlijeme do hrnce, přidáme cukr, citronovou kůru a za stálého míchání vše uvedeme do varu. Vypneme příkon tepla a necháme asi 5 minut stát. Potom zcela vychladlou tekutinu přecedíme.

  • 3

    Bílky ušleháme na polotuhý sníh a spolu s citronovou šťávou vmícháme do vína.

  • 4

    Předem namraženou nízkou chromovou mísu o obsahu 2 l naplníme šerbetem a vložíme na 6 hodin do mrazáku. Obsah několikrát promícháme, aby se netvořily ledové krystalky.

  • 5

    Šerbet podáváme ve sklenicích (kopečky vypichujeme lžící na zmrzlinu), zalijeme vychlazeným sektem.

Komentáře k receptu