Broskvový šerbet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Likér broskvový
  • 3 ks Broskve
  • 1 ks Máta
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 72 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 275.3 mg
  • Vláknina 4083.4 mg
  • Vitamín A 4083.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve překrojíme a odstraníme pecky. Půlky broskví dáme do mísy, přelijeme vroucí vodou a necháme 15 minut stát. Potom broskve vyjmeme z vody, oloupeme, nakrájíme na kousky a obalíme v citronové šťávě. Rozložíme je na plech, překryjeme potravinářskou fólií a uložíme na 2 hodiny do mrazničky.

  • 2

    Zmrazené broskve rozmixujeme.

  • 3

    Do hmoty přidáme med a likér a znovu mixujeme, dokud se vše důkladně nepromíchá. Hmota by měla být dost tuhá. Upravíme ji do misek nebo pohárů, ozdobíme lístky máty a ihned podáváme.

Komentáře k receptu