Rajčatová pizza s olivami
Suroviny
- 50 g Olivy černé
- 150 ml Voda pitná
- 200 ml Omáčka na pizzu
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Droždí
- 3 ks Rajčata
- 1 hrst Kapary sterilované
- 1 hrst Bazalka
- 2 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 5 g
- Sodík 755 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 1.5 mg
- Draslík 384.5 mg
- Vláknina 7387.5 mg
- Vitamín A 7387.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do formy na chléb vložíme vodu, olej, sůl, cukr, mouku a droždí. Domácí pekárnu uzavřeme.
-
2
Předehřejeme na 190 stupňů troubu a připravené těsto přemístíme na pracovní plochu, vypracujeme bochánek, ze kterého uděláme kulatou placku.
-
3
Potřeme trochu olejem a vtlačíme těsto do kulaté formy na pizzu. 20 minut necháme kynout na teplém místě.
-
4
Poté pizzu potřeme olejem a omáčkou na pizzu.
-
5
Rozložíme navrch rajčata, olivy, kapary a bylinky.
-
6
Pečeme 25 minut.