Slaný velikonoční svítek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 189 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 142 mg
 - Draslík 65.1 mg
 - Vláknina 1496 mg
 - Vitamín A 1496 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mléka a krupice uvaříme kaši a osolíme ji. Vmícháme vejce a nadrobno nakrájené uzené maso, podle potřeby přisolíme, okořeníme nasekanou petrželkou.
 - 
                                2
V pekáčku necháme rozpustit slaninu nakrájenou na kostičky a do horké vlijeme uvařenou kaši. Ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova.
 - 
                                3
Svítek podáváme teplý, nakrájený na čtverce.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
