Bylinková frittata
Suroviny
- 250 g Špenát listový čerstvý
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 0.16 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 661 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 744.2 mg
 - Draslík 1131.6 mg
 - Vláknina 9227.5 mg
 - Vitamín A 9227.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.7 mg
 - Vitamín E 4.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pánev s nepřilnavým povrchem zahřejeme na vysokou teplotu, přilijeme olivový olej a necháme jej zahřát. Přidáme jarní cibulky pokrájené na kolečka a opékáme asi 2 minuty. Vložíme špenátové listy a necháme je zvadnout.
 - 
                                2
V míse rozšleháme vejce, sůl a pepř. Přidáme špenát a cibulku, přisypeme nasekaný koriandr a tymián. Zbylý olej slijeme do vhodné nádoby a případné připečené nečistoty odstraníme.
 - 
                                3
Na pánev dáme 2 lžíce ze slitého oleje, vlijeme připravenou směs s vejci a omeletu urovnáme. Za občasného potřásání opékáme 6 minut. Okraje omelety uvolňujeme dřevěnou lopatkou.
 - 
                                4
omeletu posypeme nastrouhaným parmezánem, pánev postavíme pod rozehřátý gril a opékáme zhruba 3 minuty dozlatova. Všechna tekutina se musí vstřebat.
 - 
                                5
Hotovou omeletu přendáme z pánve na talíř, ozdobíme hoblinami parmezánu a snítkami petrželky. Pokrm krájíme až po 5 minutách, podáváme jej teplý.