Segedínské hovězí závitky
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 100 g Vepřový bok
 - 400 g Zelí kysané
 - 250 ml Zakysaná smetana
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 344 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 136 mg
 - Draslík 848.1 mg
 - Vláknina 5055.5 mg
 - Vitamín A 5055.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.3 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. Maso poklademe omytým, nadrobno nakrájeným vepřovým bůčkem smíchaným s částí mleté papriky, plátky stočíme do závitků a upevníme jehlami.
 - 
                                2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme závitky a rychle je opečeme po všech stranách. Maso shrneme ke kraji kastrolu a olej v kastrolu poprášíme mletou paprikou. Necháme jen zpěnit, zalijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dusíme.
 - 
                                3
Po chvíli přidáme překrájené kysané zelí, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
 - 
                                4
Před koncem dušení maso podlijeme smetanou rozkvedlanou s moukou.