Linguine s chobotnicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 666 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 433.8 mg
 - Vláknina 6420 mg
 - Vitamín A 6420 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolky omyjeme a očistíme. Oškrábeme mrkev a pokrájíme na kolečka. Povaříme je 3-4 minuty v osolené vodě, scedíme a dáme stranou. Oloupeme cibuli a česnek, cibuli najemno nasekáme, česnek lehce podrtíme. Opereme a jemně nasekáme petrželku.
 - 
                                2
Očistíme chobotničky, sloupneme z nich kůži, vykucháme je, odstraníme oči a zobáčky. Důkladně je omyjeme pod tekoucí studenou vodou a scedíme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme nasekanou cibuli a podrcený česnek, přidáme kolečka mrkve, špetku soli, špetku čerstvě mletého pepře, všechno asi 5 minut smažíme. Přidáme fazolky a dusíme vše dalších 5 minut, pak přisypeme chobotničky a směs za neustálého míchání dřevěnou vařečkou ještě 2-3 minuty prudce dusíme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
 - 
                                4
Mezitím uvedeme ve velkém hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit linguine. Až budou al dente, scedíme je, promícháme s omáčkou z chobotniček, mrkve a bobů a horké podáváme.