Lilek na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 149 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 229 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 308.2 mg
 - Vláknina 8920.5 mg
 - Vitamín A 8920.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté lilky nakrájíme podélnými řezy na plátky silné asi 1 cm. Důkladně osolíme, necháme 10-15 minut odležet, aby pustily vodu.
 - 
                                2
Plátky lilku osušíme, potřeme z obou stran rostlinným olejem a klademe na rošt. Pečeme na elektrickém grilu předehřátém na 220 °C asi 15 minut. Podle potřeby lilkové řezy v průběhu grilování obracíme.
 - 
                                3
Česnek rozetřeme se solí, pepřem, olivovým olejem a strouhankou. Touto směsí potíráme grilované lilky z jedné strany a necháme ještě krátce grilovat.
 - 
                                4
Podáváme horké.