Chobotnice s krátkými makarony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 921 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 836 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 977.5 mg
 - Vláknina 9516.7 mg
 - Vitamín A 9516.7 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.3 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Důkladně omyjeme chobotnici, dáme ji do hrnce vařit. Chobotnice vypustí vodu, kterou vylijeme. Spařenou chobotnici pokrájíme na malé kousky, které orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji spolu s nadrobno nakrájenou cibulkou a poté znovu vrátíme do hrnce.
 - 
                                2
Přidáme rozmixovaná rajčata, sůl, pepř a skořici, vaříme 20 minut, dokud maso není měkké. Poté přilijeme vodu, vsypeme makarony, necháme vařit dalších 20 minut.
 - 
                                3
Ihned podáváme.