Éclairs s čokoládovou polevou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 618 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 134.7 mg
 - Draslík 163.5 mg
 - Vláknina 2750 mg
 - Vitamín A 2750 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze 125 ml vody, mouky, soli a másla připravíme odpalované těsto. Zapracujeme 1 vejce. Necháme vychladnout a zapracujeme zbývající vejce. Troubu předehřejeme na 225 °C.
 - 
                                2
Těstem naplníme cukrářský sáček a na pomoučený plech stříkáme asi 4 cm dlouhé pásky.
 - 
                                3
Pečeme cca 10 minut. Teplotu snížíme na 175 °C a dopékáme 20 minut. Vyjmeme, pečivo necháme vychladnout a potom ho potřeme polevou.