Indická kořeněná polévka
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 50 g Jablka
 - 175 g Jogurt bílý
 - 20 g Mrkev kořen
 - 300 g Rajčata
 - 20 g Česnek
 - 15 g Paprika zelená
 - 400 g Cizrna konzervovaná
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 0.25 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1.25 l Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1194 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 7.5 mg
 - Draslík 634.9 mg
 - Vláknina 12674.2 mg
 - Vitamín A 12674.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli necháme na oleji mírně zrůžovět.
 - 
                                2
Přidáme drobně nakrájený celer, mrkev, jablko, papriku, česnek a několikrát promícháme. Zasypeme moukou, přidáme kari, zázvor, skořici, kurkumu, zalijeme vývarem a dobře promícháme.
 - 
                                3
Vhodíme cizrnu, rajčata a bobkový list a pozvolna vaříme do změknutí zeleniny.
 - 
                                4
Závěrem odstraníme bobkový list, vlijeme jogurt smíchaný s citronovou šťávou, dobře promícháme.
 - 
                                5
Polévku zdobíme sekanou petrželovou natí.