Hovězí na celeru s fusilli
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 35 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 120 g Celer řapíkatý
 - 500 g Těstoviny Fusilli
 - 425 g Passata (drcená rajčata)
 - 60 ml Olej olivový
 - 250 ml Víno bílé
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 2 ks Bobkový list
 - 6 ks Hřebíček
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 kg Hovězí oháňka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1925 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 798 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 214.2 mg
 - Vláknina 11833.6 mg
 - Vitamín A 11833.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kousky nakrájené oháňky poprášíme ochucenou moukou se solí a pepřem, nadbytečnou mouku setřeseme. Oháňku postupně smažíme na 1/2 oleje a vložíme do velkého hrnce.
 - 
                                2
Hrnec, ve kterém se opékala oháňka, očistíme od tuku a smažíme v něm ve zbytku oleje kolečka cibule a drcený česnek doměkka. Přidáme vývar, rajčata, víno, hřebíček, bobkový list, sůl a pepř podle chuti. Přivedeme k varu a nalijeme na hovězí oháňku.
 - 
                                3
Hrnec pod pokličkou vložíme do trouby a 3 hodiny pečeme. Přidáme celer a bez pokličky pečeme ještě asi 1/2 hodiny. Ke konci pečení uvaříme těstoviny al dente. Scedíme je a důkladně protřeseme s máslem a parmazánem. Těstoviny i oháňku s omáčkou upravíme na nahřáté talíře a podáváme.