Krůtí roláda s hlívou
Suroviny
- 400 g Hlíva ústřičná
 - 750 g Krůtí prsa
 - 150 g Anglická slanina
 - 1 kávová lžička Sůl mořská
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 ks Cibule
 - 0.5 dl Olej slunečnicový
 - 4.5 dl Voda pitná
 - 1 dl Víno bílé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Provensálské koření
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 1164 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 147.4 mg
 - Draslík 686.2 mg
 - Vláknina 1897.3 mg
 - Vitamín A 1897.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlívu ústřičnou omyjeme a pokrájíme na proužky. Cibuli drobně nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej, cibuli zpěníme, přimícháme hlívu, osolíme mořskou solí, posypeme pepřem a smažíme dozlatova, přibližně 8 minut.
 - 
                                2
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na velký plát. Zlehka jej naklepeme, osolíme (přibližně 0.5 lžíce), opepříme bílým pepřem a provensálským kořením.
 - 
                                3
Na plát masa rozložíme polovinu plátků anglické slaniny, na ni rozetřeme osmažené houby a maso stočíme do rolády. Celou roládu opatrně zabalíme do dlouhých plátků anglické slaniny a pak ji převážeme silnější nití.
 - 
                                4
V pekáči rozpálíme olej, položíme na ni roládu a osmažíme ji z každé strany dozlatova. Pak přilijeme 2-3 dl vody a 1 dl vína. Zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 45 minut. Během pečení roládu poléváme výpekem a podle potřeby dolijeme horkou vodu (1-1.5 dl).
 - 
                                5
Upečenou měkkou roládu zbavíme opatrně nití, rozkrájíme na porce, dáme na mísu, do malé misky dáme šťávu zvlášť a podáváme.