Pórkový salát se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 139 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 636 mg
 - Vláknina 8352.8 mg
 - Vitamín A 8352.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a zprudka osmahneme na másle. Přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, krátce orestujeme, podlijeme 2 lžícemi vody a dusíme do vysmahnutí tekutiny.
 - 
                                2
Zbylou vodu smícháme se solí, pepřem a citronovou šťávou. Nalijeme na vychladlou pórkovo-žampionovou směs a promícháme.
 - 
                                3
Salát necháme vychladit. Můžeme podávat k vařenému masu.