Smažené obalované srdcovky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1602 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 150 g
 - Sodík 287 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 148.9 mg
 - Draslík 103.6 mg
 - Vláknina 3722.3 mg
 - Vitamín A 3722.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 11.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce rozšleháme, osolíme a opepříme. Strouhanku zvlášť promícháme s bylinkami. Srdcovky zbavíme lastur, obalíme ve vejci a ve strouhance.
 - 
                                2
Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 180 °C a srdcovky v něm osmažíme dozlatova. Necháme oschnout na papírové utěrce a ihned podáváme s tatarskou omáčkou a citronem nakrájeným na plátky.