Rizoto základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 788 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 3.3 mg
 - Draslík 162 mg
 - Vláknina 1552.5 mg
 - Vitamín A 1552.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olej vlijeme do kastrolu, rozpálíme a osmahneme na něm nasekanou šalotku a česnek. Přisypeme propranou rýži, kterou také zlehka orestujeme.
 - 
                                2
Zalijeme částí vývaru, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme. Vývar přidáváme postupně po částech vždy, když se tekutina vyvaří. Takto postupujeme cca 15-20 minut, až je rýže hotová. Ihned podáváme.