Brukve plněné zeleným hráškem
Suroviny
- 1 kávová lžička Cibule
 - 0.1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 1 ks Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 8 ks Kedlubna
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 568 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 6.3 mg
 - Draslík 686.6 mg
 - Vláknina 17588.1 mg
 - Vitamín A 17588.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jemně nasekanou cibuli zpěníme na másle, přidáme okapaný hrášek, posekanou petrželovou nať, smetanu, osolíme a krátce povaříme.
 - 
                                2
Brukve oloupeme, vydlabeme, osolíme uvnitř i vně a naplníme připravenou směsí. Vložíme na rozehřáté máslo, přidáme několik lžic vývaru a za mírného podlévání dusíme do měkka.
 - 
                                3
Šťávu poté zahustíme syrovým máslem smíchaným s moukou, které po částech přidáváme do šťávy a ještě krátce povaříme.
 - 
                                4
Mladé lístky brukví nasekáme a během dušení je přidáme do pokrmu.
 - 
                                5
Podáváme s bramborami dušenými na másle.