Hruškové rizoto s gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 839 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1788 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 100 g
 - Cholesterol 86.5 mg
 - Draslík 308.2 mg
 - Vláknina 10735.8 mg
 - Vitamín A 10735.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Pokapeme je citronovou šťávou.
 - 
                                2
V kastrolu na rozehřátém másle necháme zesklovatět nadrobno nasekanou šalotku a kulatou rýži. Zvolna přiléváme vývar a rýži vaříme na mírném ohni pod bodem varu asi 25 minut. Po 15 minutách přidáme hrušky a vaříme společně.
 - 
                                3
Sýr nakrájíme na kostičky a spolu s lístky majoránky vmícháme do rizota. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.