Fazolkový guláš s vepřovým masem
Suroviny
- 500 g Fazolové lusky zelené
 - 500 g Vepřová krkovička
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 200 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Saturejka
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 575 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 144.3 mg
 - Draslík 495.7 mg
 - Vláknina 8710.9 mg
 - Vitamín A 8710.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně nasekáme. V kastrolu rozehřejeme sádlo, maso na něm opečeme. Přidáme cibuli, utřený česnek, sůl a pepř. Přilijeme vývar a dusíme 30 minut.
 - 
                                2
Očištěné a omyté fazolky krájíme na kousky dlouhé přibližně 2 cm, přidáme je k masu a dusíme ještě 20 minut.
 - 
                                3
V zakysané smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do pokrmu. Nakonec guláš podle chuti přisolíme, opepříme a okořeníme saturejkou.