Revani
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 31 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 37.4 mg
 - Draslík 1.3 mg
 - Vláknina 1036.5 mg
 - Vitamín A 1036.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
8 žloutků, 100 g cukru a citrónovou kůru šleháme cca 5 minut. Poté osolíme a šleháme do zbělení. K ušlehaným žloutkům postupně přisypeme mouku a krupičku, vše dobře promícháme. Nakonec přilijeme rozpuštěné máslo a sníh z 8 bílků.
 - 
                                2
Těsto nalijeme do vymazané, moukou vysypané formy a dáme péct na 40 minut do trouby vyhřáté na 150 °C.
 - 
                                3
300 g cukru svaříme s 300 ml vody až do úplného rozpuštění. Vzniklý nálev necháme 10 minut zprudka vařit.
 - 
                                4
Vzniklým sirupem polijeme vychladlé upečené těsto.
 - 
                                5
Servírujeme vychladlé, zdobené šlehačkou.