Pannacotta s jahodovým pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 137.5 mg
 - Draslík 104 mg
 - Vláknina 3109.5 mg
 - Vitamín A 3109.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smetanu vlijeme do kastrolu a svaříme ji s cukrem a citronovou kůrou.
 - 
                                2
Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vydlabeme a dřeň i lusk přidáme do smetany.
 - 
                                3
Plátky želatiny na chvíli namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Potom želatinu vymačkáme a vložíme do teplé smetany, kterou jsme odstavili z plotny - už nevaříme. Mícháme asi 1 minutu do částečného vychladnutí.
 - 
                                4
Směs nalijeme do formiček nebo do kelímků a necháme nejméně 3 hodiny tuhnout v chladničce.
 - 
                                5
Vychladlou panacottu vyklopíme z formiček na talířky a podáváme s jahodovým pyré.
 - 
                                6
Příprava jahodového pyré: Jahody svaříme s javorovým sirupem a rozmačkáme na pyré.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                