Kuřecí gumbo
Suroviny
- 450 g Kuřecí prsa
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 115 g Klobása Chorizo
 - 225 g Okra - Ibišek jedlý
 - 450 ml Vývar drůbeží
 - 2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 0.5 kávová lžička Kmín římský
 - 0.5 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 730 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 97.3 mg
 - Draslík 924 mg
 - Vláknina 7891.5 mg
 - Vitamín A 7891.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké pánvi nebo v kastrole rozehřejeme olej a osmažíme na něm oloupanou, nasekanou cibuli, nakrájený řapíkatý celer a očištěnou, nakrájenou papriku. Zeleninu za častého míchání smažíme asi 5 minut, aby zkřehla. Přidáme nasekaný česnek a krátce osmahneme.
 - 
                                2
Do základu vložíme omytá, na kousky nakrájená kuřecí prsa a za častého obracení maso opečeme po všech stranách. Poprášíme oreganem, paprikou, kmínem a hladkou moukou, dobře promícháme a smažíme ještě 1 minutu.
 - 
                                3
Potom přidáme na plátky nakrájenou klobásu, loupaná rajčata a přilijeme vývar. Uvedeme do varu za stálého míchání, snížíme příkon tepla a necháme asi 20 minut probublávat.
 - 
                                4
Nakonec přidáme okru a povaříme dalších 20 minut.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                