Krkonošské kuře plněné zelím
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
 - 100 g Slanina vepřová
 - 450 g Zelí kysané
 - 80 g Švestky sušené
 - 300 g Uzené maso vařené
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Kuře
 - 5 dl Voda pitná
 - 1.5 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Kmín celý
 - 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Koření grilovací
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1536 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 129 g
 - Sodík 1015 mg
 - Bílkoviny 71 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 316.6 mg
 - Draslík 1034 mg
 - Vláknina 6428 mg
 - Vitamín A 6428 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 39.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 49.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře omyjeme, osušíme a celé osolíme. Sušené švestky bez pecek omyjeme a pokrájíme.
 - 
                                2
Uzené maso a slaninu pokrájíme na nudličky a v hlubší pánvi společně opečeme. Přidáme kysané zelí, promícháme a krátce společně smažíme asi 5 minut. Podle chuti ho dosolíme, opepříme, osladíme a necháme trochu vychladnout, přimícháme švestky a kuře naplníme a sepneme ho párátky. Kuře posypeme hodně kmínem a grilovacím kořením. Pak ho položíme na pekáč, obložíme plátky másla, podlijeme vodou, zakryjeme pokrývkou a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 90 minut dozlatova. Během pečení kuře poléváme výpekem, můžeme i vodu k výpeku přidat.
 - 
                                3
Upečené kuře se zelím rozporcujeme a podáváme k přílohám podle chuti.