Rožmberský kapr
Suroviny
- 50 g Cibule
 - 600 g Kapr obecný
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 100 g Hříbky čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Citrony
 - 1 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 271 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 133 mg
 - Draslík 681.5 mg
 - Vláknina 3308.5 mg
 - Vitamín A 3308.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 49.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapra naporcujeme a porce nařízneme ostrým nožem, do naříznutí vložíme dílky oloupaného citronu.
 - 
                                2
Pak osolíme, obalíme lehce v mouce a dusíme na drobně nakrájené cibuli s máslem a s troškou bílého přírodního vína.
 - 
                                3
Dušeného kapra vyndáme, šťávu přecedíme a vložíme do ní na plátky nakrájené hříbky. Necháme dusit do změknutí.
 - 
                                4
Šťávu s hříbky zjemníme smetanou, ochutíme sekaným koprem a troškou citronové šťávy a cukrem. Osolíme a krátce povaříme.
 - 
                                5
Jednotlivé porce při podávání přeléváme touto šťávou.