Hrášková kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 133 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 6.3 mg
 - Draslík 305 mg
 - Vláknina 12750 mg
 - Vitamín A 12750 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvý, vyloupaný hrášek uvaříme do měkka v mírně osolené vodě, scedíme a prolisujeme.
 - 
                                2
Pyré podle potřeby zředíme trochou mléka a přisolíme. Při podávání kaši omastíme rozpuštěným máslem.
 - 
                                3
Podáváme jako přílohu k opékaným uzeninám, vejcím a minutkám.